Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Τι είναι η υστερεκτομή;

Η υστερεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται από το σώμα της γυναίκας η μήτρα είτε μόνη της είτε μαζί με τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες.

Ο κλασσικός τρόπος υστερεκτομής μέχρι προσφάτως ήταν με ανοιχτή τομή στην κοιλιά -όπως στην καισαρική τομή- που είχε σαν αποτέλεσμα η γυναίκα να μένει 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση στο νοσοκομείο και να χρειάζεται περισσότερα παυσίπονα και μεγάλο διάστημα αποχής από την εργασία της ή τις καθημερινές ασχολίες της ώστε να αναρρώσει πλήρως.

Από την άλλη μεριά με την λαπαροσκοπική υστερεκτομή η γυναίκα βγαίνει από το νοσοκομείο μετά από 24 ώρες χρειάζεται ελάχιστα παυσίπονα σε σχέση με την κλασσική υστερεκτομή και μετά από μια εβδομάδα επανέρχεται πλήρως στην καθημερινότητα της.

Πως γίνεται η λαπαροσκοπική υστερεκτομή;

Στην ποροσκοπική υστερεκτομή γίνονται τέσσερις πολύ μικρές τομές μήκους ενός εκατοστού (1cm) στην κοιλιά και από εκεί εισάγουμε τα ειδικά εργαλεία για να γίνει η επέμβαση. Η επέμβαση συνήθως διαρκεί περίπου 1 ώρα και η μήτρα αφαιρείται είτε κολπικά είτε εάν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κακοήθειας με ένα ειδικό εργαλείο αφαιρείται από την κοιλιά.

Μετά την επέμβαση η γυναίκα μένει για 24 ώρες στο νοσοκομείο και λαμβάνει εξιτήριο την επομένη ημέρα. Η επάνοδος στις καθημερινές ασχολίες είναι άμεση κάτι που έχω επιβεβαιώσει προσωπικά πάρα πολλές φορές όταν βλέπω τις γυναίκες στον έλεγχο που πραγματοποιώ 10 ημέρες μετά την επέμβαση.

 

Παναγιώτης Καλιαντζής MD
Μαιευτήρας – Χειρούργος – Γυναικολόγος

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λαπαροσκοπική υστερεκτομή; Κλείστε ραντεβού είτε στο ιατρείο είτε μέσω skype στο 210 7717726 ή στείλτε μας email στο info@fertilitycare.gr.

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας μεσω της παρακάτω φόρμας: