Η επιθυμία για ένα παιδί είναι ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένα ζευγάρι. Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να είναι πολύπλοκη και απαιτητική. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μερικές συγκεκριμένες στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Βελτιώστε τον Τρόπο Ζωής σας

Η βελτίωση του τρόπου ζωής μας μπορεί να βοηθήσει στην σύλληψη. Φροντίστε λοιπόν την διατροφή σας, ασχοληθείτε με πιθανά προβλήματα που σας απασχολούν. Προσθέστε στη ζωή σας ασκηση. Και μην ξεχνάτε ότι ειδικά στον άντρα χρειάζεται ένα τρίμηνο για να φανούν τα αποτελέσματα στην κατάσταση των σπερματοζωαρίων.

Συγκεκριμένα Μέτρα για την Γυναίκα

Τα κύτταρα των ωαρίων χρειάζονται μακροχρόνια φροντίδα για να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, οπότε καλό είναι να εντάξετε από νωρίς υγιεινές συνήθειες στην ζωή σας, για να παράγετε πιο υγιή ωάρια.

Καταπολέμηση του Καπνίσματος

Είναι σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα καθώς οι τοξίνες στα τσιγάρα γερνάνε τις ωοθήκες, καταστρέφουν τα ωάρια, και επηρεάζουν τόσο την γονιμότητα, όσο και την εμφύτευση των γονιμοποιημένων ωαρίων στην μήτρα.

Περιορισμός του Αλκοόλ και της Καφεΐνης

Το αλκοόλ και η καφεΐνη, η οποία βρίσκεται επίσης στο τσάι και σε αναψυκτικά, επηρεάζουν την γονιμότητα.

Ισορροπημένη Διατροφή

Φροντίστε να έχετε καλή, ισορροπημένη διατροφή  και διατηρήστε σταθερό, υγιές βάρος.

Φυλλικό Οξύ

Ο γιατρός σας ενδεχομένως να σας συστήσει να παίρνετε φυλλικό οξύ, ένα βιταμίνη που βοηθά στην πρόληψη των ελαττωματικών γεννήσεων.

Συγκεκριμένα Μέτρα για τον Άνδρα

Οι άνδρες έχουν επίσης σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης.

Καταπολέμηση του Καπνίσματος

Όπως και στις γυναίκες, το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των σπερματοζωαρίων.

Περιορισμός του Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να μειώσει την παραγωγή των σπερματοζωαρίων και να επηρεάσει την γονιμότητα.

Ισορροπημένη Διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή υγιών σπερματοζωαρίων.

Ο Ρόλος της Ιατρικής Παρέμβασης

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και δεν έχετε επιτύχει εγκυμοσύνη περίπου ενα χρόνο, μπορεί να είναι ώρα να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια. Υπάρχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες, από την φαρμακευτική αγωγή μέχρι την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στο τέλος, η αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης απαιτεί την συνεργασία και την προσπάθεια και των δύο εταίρων. Με την κατάλληλη προσπάθεια και την κατάλληλη βοήθεια, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να καλωσορίσετε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας.