Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων είναι μία μέθοδος με την οποία πολλά ζευγάρια έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παιδί. Στην μέθοδο αυτή η γυναίκα δεν χρησιμοποιεί τα ωάρια της για λόγους που αναφέρονται πάρα κάτω αλλά δανείζεται τα ωάρια μιας άλλης γυναίκας ώστε αυτά να γονιμοποιηθούν με το σπέρμα του συζύγου – συντρόφου της. Τα έμβρυα που θα δημιουργηθούν θα μεταφερθούν στην μήτρα της λήπτριας η οποία θα τα κυοφορήσει. Τα ποσοστά επιτυχίας στην δωρεά ωαρίων είναι πολύ υψηλά (έως 70%) και σημαντικό ρολό παίζει ο σωστός συντονισμός λήπτριας και δότριας καθώς και η καλή προετοιμασία του ενδομήτριου.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται κυρίως στις κάτωθι περιπτώσεις:

  • πρόωρη εμμηνόπαυση
  • γυναίκες με στειρότητα λόγω καρκίνου
  • ύπαρξη γενετικών διαταραχών
  • προχωρημένη ηλικία
  • πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης ή φτωχή ανταπόκριση των ωοθηκών στην ορμονοθεραπεία

Όλες οι δότριες ωαρίων είναι κάτω από 35 ετών και υποβάλλονται στις κάτωθι εξετάσεις:

  • Ομάδα αίματος rhesus
  • Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης
  • Ηπατίτιδα B, C, HIV I+II
  • Μυκόπλασμα, χλαμύδια, λιστέρια, σύφιλη, τοξόπλασμα και CMV
  • Καρυότυπος και κυστική ίνωση

Πώς γίνεται η Δωρεά Ωαρίων;

Στην δωρεά ωαρίων η δότρια λαμβάνει ορμονοθεραπεία με σκοπό τη διέγερση των ωοθηκών ώστε να παράγει πολλά ωάρια. Ταυτόχρονα με την δότρια η λήπτρια λαμβάνει κατάλληλη αγωγή ώστε να προετοιμαστεί το ενδομήτριο να δεχθεί τα έμβρυα.

Όταν η διέγερση των ωοθηκών της δότριας φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο τότε γίνεται ωοληψία και στην συνεχεία η γονιμοποίηση των ωαρίων της δότριας με το σπέρμα του συζύγου. Μετά από δυο ή τρεις ημέρες γίνεται η εμβρυομεταφορά (η τοποθέτηση των εμβρύων στην μήτρα της λήπτριας) και σε περίπου 12 -13 ημέρες αργότερα γίνεται το τεστ κυήσεως.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Δωρεά Ωαρίων συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε στο τηλ. 210 7717726

Διαβάστε ακόμη:

IMSI

Η μέθοδος IMSI είναι μια εξελιγμένη μέθοδος γονιμοποίησης των ωαρίων με το σπέρμα του συζύγου/συντρόφου

Αναζωογόννηση των ωοθηκών με έγχυση PRP

H θεραπεία με PRP εφαρμόζεται τα τελευταία 20 χρόνια σε διάφορους τομείς της ιατρικής όπως πλαστική χειρουργική, δερματολογία, νευρολογία, καρδιοχειρουργική και το τελευταίο διάστημα αρχίζει και εφαρμόζεται και στην γυναικολογία κυρίως στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Μίνι Εξωσωματική

Η mini εξωσωματική κατά τήν οποία η γυναίκα μπορει να λάβει για τη διέγερση των ωοθηκών χάπια οπως η κλομιφαίνη καί η λετροζόλη

Προεμφυτευτική Διάγνωση (PGD, PGS)

Η προεμφυτευτικη διάγνωση (PGD,PGS) μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε τα φυσιολογικά έμβρυα από τα έμβρυα με χρωμοσωμιακές ανωμαλίες η γενετικές διαταραχές.

Παρένθετη Μητρότητα

Παρένθετη μητρότητα είναι μια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία ένα ζευγάρι τεκνοποιεί με την βοήθεια μιας άλλης γυναίκας

Κατάψυξη Ωαρίων – Διατήρηση Γονιμότητας

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια καινούργια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής η οποία δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να καταψύχουν τα ωάρια τους