Φυσικός Κύκλος – Εξωσωματική χωρίς φάρμακα

Ο  φυσικός κύκλος είναι μια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία η γυναίκα δεν λαμβάνει ορμονοθεραπεία για να παράγει ωάρια αλλά απλώς παίρνουμε το ωάριο που παράγει κάθε μήνα και το γονιμοποιούμε με το σπέρμα του συζύγου.
Είναι μια μέθοδος η οποία εφαρμόζεται σε:

  • γυναίκες οι οποίες δεν επιθυμούν να πάρουν φάρμακα
  • γυναίκες που έχουν φτωχή ανταπόκριση στην ορμονοθεραπεία (δηλαδή δεν παράγουν αρκετά ωάρια)
  • σε γυναίκες που έχουν κατεψυγμένα έμβρυα και θέλουμε να κάνουμε εμβρυομεταφορά στον φυσικό κύκλο της γυναίκας (fresh and frozen).

Ποια είναι η διαδικασία του φυσικού κύκλου;

Στον φυσικό κύκλο η γυναίκα παρακολουθείται υπερηχογραφικά και όταν το ωοθυλάκιο που περιέχει το ωάριο φτάνει σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος τότε το παίρνουμε με την μέθοδο της ωοληψίας η οποία στην περίπτωση του φυσικού κύκλου μπορεί να γίνει είτε με μέθη είτε χωρίς επειδή πρόκειται μόνο για ένα ωάριο.

Το επόμενο βήμα είναι η γονιμοποίηση του με το σπέρμα του συζύγου και στην συνέχεια  το έμβρυο που θα δημιουργηθεί εάν είναι καλής ποιότητας μπορούμε να επιλέξουμε εάν θα το μεταφέρουμε στην μήτρα της γυναίκας η εάν θα το καταψύξουμε αναλόγως με τον λόγο που γίνεται ο φυσικός κύκλος.


Τι πρέπει να ξέρετε για τον φυσικό κύκλο;

Είναι μια μέθοδος πολύ ανεκτή από την γυναίκα με το πλεονέκτημα ότι δεν παίρνει φάρμακα. Τα ποσοστά επιτυχίας του φυσικού κύκλου ειδικά σε γυναίκες κάτω των 35 είναι αρκετά υψηλά ενώ το κόστος είναι πιο χαμηλό από μια κανονική εξωσωματική.

Επίσης η εμβρυομεταφορά γίνεται σε ενδομήτριο που δεν έχει επηρεαστεί από την ορμονοθεραπεία και ενδεχομένως η δεκτικότητα του.
Σε γυναίκες που έχουν φτωχή ανταπόκριση στην κανονική εξωσωματική μπορούμε εάν έχουμε καλής ποιότητας έμβρυα να καταψύχουμε τα παραχθέντα έμβρυα και όταν έχουμε ένα ικανοποιητικό αριθμό αναλόγως με την ηλικία της γυναίκας να τα τοποθετήσουμε μετά όλα μαζί.

Το ζευγάρι θα πρέπει να γνωρίζει ότι μερικές φορές το ωάριο μπορεί να μην γονιμοποιηθεί η το έμβρυο που θα δημιουργηθεί να μην είναι καλής ποιότητας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Εξωσωματική χωρίς φάρμακα συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε στο τηλ. 210 7717726

Διαβάστε ακόμη:

Οι Δικές μας Ιστορίες

Παρακολουθείστε τα βίντεο με τις δικές μας ιστορίες. Γυναίκες που με τη βοήθειά μας κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να γίνουν μητέρες.

IMSI

Η μέθοδος IMSI είναι μια εξελιγμένη μέθοδος γονιμοποίησης των ωαρίων με το σπέρμα του συζύγου/συντρόφου

Μίνι Εξωσωματική

Η mini εξωσωματική κατά τήν οποία η γυναίκα μπορει να λάβει για τη διέγερση των ωοθηκών χάπια οπως η κλομιφαίνη καί η λετροζόλη

Προεμφυτευτική Διάγνωση (PGD, PGS)

Η προεμφυτευτικη διάγνωση (PGD,PGS) μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε τα φυσιολογικά έμβρυα από τα έμβρυα με χρωμοσωμιακές ανωμαλίες η γενετικές διαταραχές.

Παρένθετη Μητρότητα

Παρένθετη μητρότητα είναι μια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία ένα ζευγάρι τεκνοποιεί με την βοήθεια μιας άλλης γυναίκας

Κατάψυξη Ωαρίων – Διατήρηση Γονιμότητας

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια καινούργια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής η οποία δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να καταψύχουν τα ωάρια τους