Παρένθετη Μητρότητα

Παρένθετη μητρότητα είναι μια  μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία ένα ζευγάρι τεκνοποιεί με την βοήθεια μιας άλλης γυναίκας (παρένθετης) η οποία θα κυοφορήσει και θα γεννήσει  το παιδί τους.

Ποια ζευγάρια μπορούν να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα;

 • Γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή
 • Γυναίκες που η μήτρα τους λόγω διαφόρων προβλημάτων δεν μπορεί να κυοφορήσει
 • Γυναίκες που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρδιακές παθήσεις π.χ) που η εγκυμοσύνη θα ήταν επικίνδυνη για την υγεία τους.
 • Για προσωπικούς λόγους

Πως γίνεται η διαδικασία της παρένθετης μητέρας;

Στην Ελλάδα πριν ξεκινήσει η οποιαδήποτε διαδικασία θα πρέπει  να προηγηθεί δικαστική απόφαση, η οποία θα χορηγεί άδεια παρένθετης κύησης μετά από αίτηση του ζευγαριού που επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Το νομικό κομμάτι συνήθως διαρκεί έξι μήνες και στην συνέχεια το ζευγάρι ακολουθεί την ιατρική διαδικασία η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι:

 • Πλήρης ιατρική ενημέρωση και στο ζευγάρι και στην παρένθετη μητέρα
 • Πλήρης εργαστηριακός έλεγχος για το ζευγάρι και την παρένθετη μητέρα.
 • Διέγερση με ορμόνες των ωοθηκών της γυναίκας του ζευγαριού ώστε να παράγει αρκετά ωάρια.
 • Λήψη των ωαρίων με ωοληψία και γονιμοποίηση στο εργαστήριο με το σπέρμα του συζύγου/συντρόφου.
 • Εάν η τεκμαιρόμενη μητέρα δεν παράγει ωάρια η τα ωάρια της δεν είναι καλής ποιότητας και δεν δημιουργούνται καλής ποιότητας έμβρυα τότε χρησιμοποιούνται ωάρια δότριας η οποία επιβάλλεται να είναι διαφορετική από την παρένθετη μητέρα και τα οποία γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συζύγου.
 • Ταυτόχρονα προετοιμαζεται η παρένθετη μητέρα με ορμόνες ώστε να είναι έτοιμη να δεχθεί και να κυοφορήσει το/τα έμβρυα.
 • Εάν δεν υπάρχει συγχρονισμός τότε καταψύχουμε τα έμβρυα και τα τοποθετούμε σε επόμενο κύκλο.
 • Εμβρυομεταφορά του/των εμβρύων στην παρένθετη μητέρα η οποία συνεχίζει και λαμβάνει ορμόνες μέχρι το τεστ κυήσεως 12-14 μετά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το νομικό πλαίσιο είναι  πολύ αυστηρό και δεν αφήνει περιθώρια στην παρένθετη μητέρα να διεκδικήσει το παιδί που κυοφορούσε. Το παιδί με το που γεννιέται δηλώνεται ως μητέρα του η βιολογική του μητέρα και όχι η παρένθετη.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Παρένθετη Μητρότητα συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε στο τηλ. 210 7717726

Διαβάστε ακόμη:

Οι Δικές μας Ιστορίες

Παρακολουθείστε τα βίντεο με τις δικές μας ιστορίες. Γυναίκες που με τη βοήθειά μας κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να γίνουν μητέρες.

IMSI

Η μέθοδος IMSI είναι μια εξελιγμένη μέθοδος γονιμοποίησης των ωαρίων με το σπέρμα του συζύγου/συντρόφου

Μίνι Εξωσωματική

Η mini εξωσωματική κατά τήν οποία η γυναίκα μπορει να λάβει για τη διέγερση των ωοθηκών χάπια οπως η κλομιφαίνη καί η λετροζόλη

Προεμφυτευτική Διάγνωση (PGD, PGS)

Η προεμφυτευτικη διάγνωση (PGD,PGS) μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε τα φυσιολογικά έμβρυα από τα έμβρυα με χρωμοσωμιακές ανωμαλίες η γενετικές διαταραχές.

Παρένθετη Μητρότητα

Παρένθετη μητρότητα είναι μια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία ένα ζευγάρι τεκνοποιεί με την βοήθεια μιας άλλης γυναίκας

Κατάψυξη Ωαρίων – Διατήρηση Γονιμότητας

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια καινούργια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής η οποία δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να καταψύχουν τα ωάρια τους