Πρόκληση Ωορρηξίας

Η πρόκληση ωορρηξίας εφαρμόζεται σε γυναίκες οι οποίες δεν παράγουν ωάρια στον φυσικό τους κύκλο (στις πιο πολλές περιπτώσεις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες) καθώς και σε περιπτώσεις που θέλουμε μία γυναίκα να παράγει περισσότερα από ένα ωάρια και συνήθως συνδυάζεται με σπερματέγχυση.

Πως γίνεται η πρόκληση ωορρηξίας;

Η πρόκληση ωορρηξίας γίνεται είτε με χάπια (κιτρική κλομιφαίνη, femara) είτε με ενέσιμα ορμονικά σκευάσματα (γοναδοτροφίνες). Η γυναίκα λαμβάνει την θεραπεία από την ημέρα που θα συστήσει ο ιατρός και στην συνέχεια παρακολουθείται υπερηχογραφικά για την ανάπτυξη των ωοθυλάκιων.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πολύδυμη κύηση;

Στην περίπτωση που η γυναίκα παράγει περισσότερα του ενός ωάρια υπάρχει όντως αυξημένη πιθανότητα για πολύδυμη κύηση (δίδυμα, τρίδυμα). Εάν η γυναίκα παράγει παραπάνω από 4-5 ωάρια τότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και οι επιλογές που έχουμε είναι δύο. Είτε ακυρώνουμε την προσπάθεια είτε προχωρούμε σε εξωσωματική γονιμοποίηση οπότε μπορούμε να ελέγξουμε πόσα έμβρυα θα τοποθετήσουμε στην μήτρα.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Πρόκληση Ωορρηξίας συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε στο τηλ. 210 7717726


Διαβάστε ακόμη:

Ανδρική Υπογονιμότητα

Στην Ελλάδα περίπου ένα στα πέντε ζευγάρια έχει κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας. Στο 30-40% των περιπτώσεων το πρόβλημα εντοπίζεται στον άνδρα

Σπερματέγχυση

Είναι μία μέθοδος η οποία είναι ανώδυνη οικονομική και η γυναίκα δεν λαμβάνει ορμόνες ή λαμβάνει σε μικρή δόση.

Πρόκληση Ωορρηξίας

Η πρόκληση ωορρηξίας εφαρμόζεται σε γυναίκες οι οποίες δεν παράγουν ωάρια στον φυσικό τους κύκλο.

Προσέγγιση υπογόνιμου ζευγαριού

Υπογόνιμο χαρακτηρίζεται ένα ζευγάρι όταν μετά από ένα χρόνο συχνών σεξουαλικών επαφών δεν υπάρχει εγκυμοσύνη.